Indretning med farver og sjæl

pp15

Skandinavisk design, arkitektur og indretning har kronede dage i øjeblikket. Den bløde minimalisme, de fine og rene snit og de smukke pasteller har vundet indpas såvel i Skandinavien som internationalt. Og det er nemt at lege med de skandinaviske linjer, uanset hvilket lokale du skal indrette.

Leg med farver på en let og fleksibel måde

Du behøver ikke spendere en mindre formue på en flerfarvet sofa, skab eller bord for at få farver ind i dit hjem. Prøv i stedet at arbejde med farver på de store flader i de lokaler, du skal indrette. Vælg en enkelt væg i hvert lokale, som du maler i en anden farve end de øvrige vægge. Det kan give et helt nyt liv til rummet, og du kan mikse og matche med kunst på væggen og enkelte nipsgenstande. Fordelen ved at lege med farver på væggene er, at det er nemt at ændre, og du løbende kan få en helt ny indretning blot ved at ændre farven på væggene.

Du kan også male gulvet hvidt og give en meget rolig base i rummet – og så i stedet fyre op for farvede møbler.

Farvet væg

Andre måder at få personlighed ind i et rum

Tag på tur rundt i landet og gå på diverse loppemarkeder og genbrugsbutikker og find en masse genbrugsguld. Det kan være både smukke gamle møbler og fint keramik, porcelæn og nips til pynt. Genbrugsguld giver sjæl til en moderne lejlighed, og det er så fint at forestille sig, hvilket hjem det har stået i før, og om der er en særlig historie forbundet med det.

En anden måde at få farve og liv ind i et lokale er ved at male for eksempel en gammel kommode og fyld skufferne og skabene med smukt hyldepapir. Prøv også at male dine køkkenskabe i en smuk farve, eller vælg en rolig farve til alle dine døre i huset eller lejligheden. 

Farver giver noget dynamik og energi, hvad enten du bruger dem i et stort farvemiks eller som en enkelt tone i alt det hvide.

Hvid base

Farver passer ind alle steder

Ovenstående tips kan bruges hvor som helst – hvad end du skal indrette dit hjem, et enkelt værelse, dit kontor eller en større arbejdsplads. Mange af disse tips ville også gøre gavn i nogle af lokalerne for pårørende på et sygehus, så det ikke bliver så klinisk og hvidt. Det kan skabe et lidt rarere og tryggere miljø at få flere farver ind i lokalerne og være med til at skabe en lille smule glæde på et ellers ofte tungt sted. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *