Få et bedre mentalt helbred med hesteterapi

pp15
Horse

Mange mennesker lever hele deres liv bag lukkede mure. Indenfor med den eneste stimulering af hjernen via en skærm. Der bruges meget sjældent følesans eller andre af de mere instinktive dele af kroppen. 

Det kan både lede til en følelse af meningsløshed og ensomhed. Bestemt ikke noget de fleste lægger mærke til. Det er lidt ligesom det klassiske billede af en frø i en gryde. Vandet hæver temperaturen så langsomt, at frøen ikke lægger mærke til det – og pludselig er frøen kogt ihjel.

Derfor virker naturterapi og hesteterapi

Der er ved at blive uddannet en helt ny form for terapeuter. Naturterapeuter kan noget, fordi de helbreder i pagt med naturen. De færreste tænker over det, men vi mennesker er en del af naturen, og adskillelsen fra den kan gøre os syge. Syge i sindet, og selvom der ikke er noget, vi mangler, så er der alligevel en tomhed. 

Hvis du udover at blive helet med naturen også inddrager nogle dyr såsom heste, så vil du også føle et venskab opstå. En hest kan hjælpe på din følelse af selvværd, og den kan være en ledsager i svære stunder. En hest dømmer ikke, og den kan mærke din sindsstemning meget bedre end dig selv. Den er på en måde et spejl af dig.

De daglige opgaver kan modvirke nedtryktheden

Det, at du har nogen at tage dig af, kan give din dag en helt anden værdi. Du kan se, at dit arbejde har en effekt umiddelbart, i stedet for at forsvinde ind i det store internet. Det er der, og det er lige nu, at du oplever at være der. Der er ikke noget efter eller noget før. Du behøves altså ikke tænke over dine bekymringer. 

Det er en god øvelse til mindfulness. Selv den kedelige opgave at skifte strøet for dine dyr kan gøre en forskel. Du kan mærke din hest blive glad, du kan skifte det gamle ud med nyt. På en måde kan du overføre det på dit eget liv. Det hjælper naturligvis, hvis det er et kvalitetsprodukt som Biostrø. I det hele taget er det vigtigt at omgive dig med naturmaterialer, hvis du gerne vil komme tæt på naturen. Du kan købe økologiske grøntsager med mere tekstur og smag. Du kan sørge for farver, der giver dig ro og er holdt indenfor de naturlige rammer. Du kan lave et smukt uderum, der er smukt og dejligt. På den måde kan du udføre din egen naturterapi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *