Får din hund nok naturoplevelser?

pp15

En hund er et meget aktivt dyr, og det kan være svært for den, hvis den er inde det meste af døgnet. Både du og din hun har rigtigt godt af frisk luft og den dejlige natur, der er herhjemme. Derfor er det også en rigtig god idé, hvis du som hundeejer sørger for, at din hund kommer rigeligt ud i naturen.

Hund, der bader med sin ejer

Tag hunden med i skoven

I Danmark er der en hel del skove. En del af dem er endda indrettet som hundeskove, hvor din hund i et indespærret område må gå frit omkring. Dette er en unik mulighed for dig som ejer til at tage hunden med ud i naturen, hvor den desuden har muligheden for at socialisere med andre hunde. Det er rigtig sundt for din hund at møde andre hunde, da det giver nogle hunden nogle sociale kompetencer, der senere gør det nemmere, hvis du vælger at anskaffe hund nummer to. 

Desuden kan både du og din hund få nogle rigtig gode oplevelser i skoven, hvor der nemt kan indbydes til leg med hunden eller nogle gode, lange og rolige gåture. En tur i skoven er meget sundt for både dig som ejer, men i den grad også for din hund, hvor hunden har mulighed for at brænde noget energi af og få stimuleret sanserne, hvilket vil give dig en mere rolig hund i hjemmet.

Hund, der sidder blandt blomster

Skiftende naturoplevelser er gode

Én ting er at tage hunden med i skoven. Men det kan også være en god idé, hvis du tager din hund med andre steder hen. Det kan være simple ting som en tur i parken, eller du kan tage din hund med på stranden, når vejret er til det. Det er faktisk kun dig selv, der sætter grænsen for de oplevelser, du kan få med dit kæledyr. Også når du er hjemme, kan det være en god idé at give hunden fri mulighed for at bevæge sig mellem inde og ude.

En gode måde at gøre dette på er, hvis du installerer en hundelem. Du kan både få hundelem til små hunde og hundelem til store hunde, så uanset størrelsen på din hund, er der en hundelem, der passer. Mange er nervøse for at installere en hundelem til store hunde i frygt for at gøre det lettere for en tyv at bryde ind. Men hvis du har en hund i hjemmet, er det yderst sjældent, at du vil blive udsat for tyveri, da hundens tilstedeværelse alene kan gøre en tyv nervøs. Du kan derfor uden tøven vælge at få en hundelem til store hunde installeret, så din hund har muligheden for at bevæge sig frit omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *