Her er de rigtig gode grunde til at brugte bøger vinder over nye

pp15

Der er ikke noget som gamle bøger. De har en helt speciel duft, og samtidigt har du automatisk også en meget personlig historie tilknyttet, idet de jo netop har været ejet af en anden. Dette kan være nok til at sætte gang i fantasien hos langt de fleste af os. Der er nemlig en hel del romantik forbundet ved brugte bøger, og der findes nok ikke meget der er bedre end at gennemsøge antikvariatet efter gamle romaner, fagbøger eller digtsamlinger. Udover dette, så er der også andre gode grunde til at købe dine bøger brugt, og i det følgende vil vi dykke ned i disse. Læs videre her.

Brugte bøger er betydeligt billigere end nye bøger

Når du skal have pengepungen frem for at betale for f.eks. en ny roman i den lokale boghandel, så vil du hurtigt opdage at det bestemt ikke er en billig affære. Faktisk vil det ofte komme til at koste så meget som en hel uges indkøb, hvilket selvfølgelig gør at det ikke lige er noget man vil bruge sine penge på alt for tit. Der udkommer jo hele tiden nye bøger og til den stejle pris, så er der nok ikke noget at sige til, at man ikke får købt dem alle. Når dette så er sagt, så vil du dog langt nemmere kunne få fingre i langt flere bøger ved at købe dem brugt.

Et besøg i dit lokale antikvariat er perfekt tidsfordriv i weekenden

Det er først og fremmest rigtig hyggeligt at bladre igennem hylderne i dit lokale antikvariat. Blot at nyde atmosfæren i forretningen, og måske opdage en spændende ny forfatter; og måske endda til en røverpris.

Du støtter brugtbogs forhandlere ved at købe dine bøger brugt

Forhandlere der specialiserer sig i brugte bøger har i højere grad end nogensinde brug for din hjælp til at overleve. Ved at købe dine bøger brugt, så hjælper du dermed en hårdt presset branche til at kunne klare endnu et år. Desuden er mange af disse forhandlere langt mere end blot boghandlere. Ofte er de også særdeles aktive på græsrodsniveauet, hvor de f.eks. arrangerer oplæsninger og andre litterære events.

bøger

E-bøger er nu en gang ikke det samme som en fysisk bog

Nu kan det godt være, at ”Krig og fred” vejer  seks kilo, men der er nu alligevel ikke noget der slår en god gammeldags papirbog. Selvom E-bøger selvfølgelig er pladsbesparende, så er det trods alt en helt anden oplevelse at læse en fysisk bog, som ingen skærm kan måle sig med.

Brugte bøger er perfekte til studerende

Når din professor på universitetet i begyndelsen af året giver dig din nye læseplan, så er det nok til at give enhver grå hår i hovedet. Det kan nemlig gå hen og blive hundedyrt, at skulle købe alle ens studiebøger nye. Det vil derfor for rigtig mange studerende være en særdeles god løsning, at købe en del af ens studiebøger brugt. For i sidste ende gør det nok ikke så meget om der er tale om anden eller tredje udgave af et opslagsværk – og især hvis der er tale om standardværker.

Brugte bøger er bedre for miljøet

Sidst men ikke mindst, så er du selvfølgelig med til at gøre en forskel for miljøet ved at vælge en brugt bog. På denne måde bidrager du nemlig til, at brugte bøger ikke bare smides ud, men kan genbruges igen og igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *