Sådan gør du haven mere brugbar for hele familien

pp15

Når man er en familie med mindre børn, så foretrækker mange forældre, at deres børn kommer ud i løbet af dagen for at bruge noget tid i naturen og den friske luft. Det kan dog hurtigt gå hen og blive kedeligt for de mindste i familien, hvis haven ikke byder på nogle sjove legemuligheder. 

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan gøre jeres have mere indbydende for hele familien, så læs med herunder. 

Træhus

Byg et shelter 

Mange forbinder sikkert et shelter med offentlige overnatningsmuligheder i naturen, men hvis man har en nogenlunde stor have, så kan man altså sagtens bygge et shelter på sin egen grund. På denne måde får børnene et sted, som de kan bruge som et slags legehus, men samtidig får i som familie også muligheden for at overnatte under stjernerne. 

Man kan evt. tilføje et lille bål-sted foran shelteret, sådan at i kan riste skumfiduser eller andet lækkert. Hvis dette kunne være noget for jer, så er det bare med at finde nogle billige byggematerialer og så gå i gang med projektet. 

Giv dine børn deres eget bed

Haven er et område, som skaber nogle gode muligheder for både leg og læring. Du kan bl.a. involvere dine børn i beplantningen af jeres have, sådan at de får et kendskab til, hvordan naturen fungerer. Du kan f.eks. lade dem plante sine yndlings blomster eller måske tomater eller lignende.  

Hvis dine børn er store nok, så kan du evt. give dem deres eget lille bed, hvori de kan plante lige netop de planter, som de har lyst til. På denne måde har de deres eget lille stykke af haven, som de kan gå og passe – selvfølgelig med kærlig vejledning fra mor eller far. 

Kirsebærtræ

En have som kan spises 

Hvis du vil gøre din have speciel børnevenlig så tilføj en masse planter, som er spiselige. Du kan f.eks. plante jordbær, brombærbuske, krydderurter, salat, ærter, frugttræer eller hvad end i ellers kunne have lyst til. Dette kan være med til at øge dine børns madglæde, da de netop får lov til at følge med i processen fra plantning til at maden står på bordet.

På denne måde bliver haven også et sted, hvor i kan bruge tid sammen og skabe nogle hyggelige minder, samtidig med at dine børn lærer om og kommer til at være fortrolige med naturen. Det vil uden tvivl være hyggeligt for børn såvel som voksne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *