Har du hund? Husk reglerne for hunde på strande

pp15

Det er ikke en hemmelighed, at det er sundt at tilbringe tid ude i naturen.

Når man ofte opholder sig ude i naturen, så indebærer det ofte, at man får bevæget sig. Og motion er som de fleste ved sundt.

Hvis solen skinner, så optager ens krop D-vitamin. Man skal dog huske at beskytte sig med solcreme, hvis man opholder sig ude i solen.

Sundt og godt for ens hund

Hvis man har en hund, så er det endnu en god grund til, at man skal tilbringe noget mere tid ude i naturen.

Det er sundt for ens hund at få rørt sig. Samtidig får den nogle andre duftindtryk end, hvad den normalt gør.

Når ens hund bliver udfordret med nye duftindtryk, så bliver ens hund både mentalt og fysisk træt. Derfor oplever mange, at deres hund er træt, når de kommer hjem fra en tur i skoven eller ved en tur ved stranden. Nogle hunde spiser græs, når de er ude i naturen. Dette er i de fleste tilfælde helt uskadeligt, men man bør være opmærksom på, om det tager overhånd.

strand hund

Hold øje med det blå flag

Man kan vælge at tage ens hund med til stranden. Når man vælger at tage ens hund med til stranden, så skal man være opmærksom på, at der er nogle regler i forhold til at have hunde på stranden.

Fra 1. april og til 1. oktober skal ens hund være i snor på alle strande. I alle de andre måneder må man på de fleste strande have sin hund uden snor. Hvis man ikke må, så vil der være skilte om det.

Hvis der er et blåt flag ved en strand, så betyder det, at man ikke må lade sin hund bade i vandet. Reglen med det blå flag er en internationalregel, der skal sikre visse strande så rent badevand som muligt.

Svømning er god motion for din hund

Mange hunde elsker at bade ved stranden. Det er samtidig en god måde for ens hund at få motion på. Samtidig er svømning godt for ens hunds muskler og led.

Man skal dog huske at holde øje med, at ens hund ikke drikker af saltvandet. Saltvand er ikke godt for hundens mave.

Samtidig skal man sørge for, at ens hund ikke bader for ofte ved vandet, da det kan give hudproblemer som kløen eller hotspot. Men ellers er det kun godt for hunde at bade. Hvis de selvfølgelig kan lide at bade. Man skal aldrig tvinge en hund ud i vand, hvis den er bange for det.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *