Barnets første fødselsdag er noget helt specielt

pp15

Når dit barn runder sit første år, så er det en ganske særlig begivenhed. Alle børn elsker fødselsdage. Men når barnet kun er 1 år, så er det for ung til at huske fødselsdagen. Derfor kan det alligevel være en særlig oplevelse. Små børn lever 100% i nuet, noget som vi voksne i de fleste tilfælde har glemt. 

Det er heller ikke muligt for os. Vi har jo masser af forpligtelser. Vores liv skal planlægges dag for dag, og nogle gange i rigtigt lang tid frem. Men når du har tid til at slappe af, er det at kunne leve i nuet en stor gave. Det er nemlig den bedste måde at afstresse på. 

Du har kunnet det engang, men har så glemt det i løbet af din udvikling til et voksent menneske. Men det kan faktisk god læres igen. 

Prøv at genopleve din første fødselsdag

Noget af det bedste du kan gøre er at tage ud i naturen, finde et dejligt og uforstyrret sted og meditere. Meditation er netop kunsten, at være i nuet. Alle bekymringer, aftaler, forpligtelser får lov til at smelte væk. Det eneste der er tilbage er dig, og hvordan du oplever dine omgivelser, nu og her. 

Et godt meditationsemne kunne være at sætte dig ind i dit barns sind og opleve den første fødselsdag. Og når det kombineres med en naturoplevelse, er det helt perfekt.. 

Sæt dig ind i barnets situation når du planlægger fødselsdagen

Med små børn, under 3 år, er planlægningen helt op til dig. En 3-årig har måske allerede nogle ideer om hvordan fødselsdagen skal se ud. Den kan også have særlige ønsker. Men som regel er hverken ideerne eller ønskerne særlig realistiske. Og uanset hvad, de er glemt så snart festen går i gang. Så bliver barnet simpelthen overvældet af hvad der sker, nu og her.

Men det er faktisk vigtigt, at du sætter dig i dit barns sted, når du planlægger en fødselsdag. Fx hvor mange mennesker skal der være, og hvem? At invitere en masse folk er måske sjovt for dig. Men det er det næppe for barnet. 

Små børn føler sig kun tryg blandt de folk de kender fra dagligdagen. Dit barn har muligvis et par vuggestuevenner. Men helt sikker ikke flere end et par. At invitere hele vuggestuen er ikke nødvendigvis en god ide. Dit barn ville nok sætte pris på hvis fødselsdagen skete i overskuelige og trygge rammer.

fødselsdagskage

Og hvad med gaver?

Også når det drejer sig om gaver er det godt at holde sig på måtten. Se eventuel her for mere rådgivning omkring fødselsdage for de helt små. Et etårigt barn har slet intet begreb for gaver. Lige meget hvad det er, så vil de putte det i munden, for i denne alder er smagssansen helt dominerende. De mærker også efter med munden, fordi fingrene endnu ikke kan det. 

For et så ungt barn er en fødselsdagsgave noget der er her i det ene øjeblik, og så væk i det næste. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *