Find den perfekte vandrerygsæk til turen i det grønne

pp15

Kvinde med vandrerygsæk

Kun få ting kan hamle op med en lækker naturferie, hvor dagene tilbringes under den klar blå himmel, og hvor bilen byttes ud med apostlenes heste.

Kun vejret, lårbasserne og din egen stædighed sætter grænser for hvor langt du kan nå.

En god vandreferie skaber minder for livet: Der vil være oplevelser, scenarier og billeder fra turen, som for evigt vil kunne genkaldes, og som for evigt vil cementerer præcis hvor vidunderlig og inspirerende modernatur kan være.

Men en ferie kan desværre hurtigt gå fra glade minder til trælse erindringer, hvis ikke man er godt forberedt hjemmefra –  her henvises der ikke til hvilke sager du har med i rygsækken, men til selve rygsækken.

For hvis der er én ting der kan ødelægge den perfekte ferieoplevelse – så er det ømme skuldre.

rygsæk på skovbund

Den optimale vandrerygsæk


En god, solid vandrerygsæk er den vigtigste del af dit ferieudstyr. Du kan ikke blot svinge en hvilken som helst gammel skoletaske på ryggen, og tro at du er parat til at lege professionel hiker – ikke hvis du ønsker at tilbringe ferien uden smerter i lænd, skuldre og ryg.

Selve bæresystemet er den vigtigste del af dine overvejelser, når du skal vælge en rygsæk til at bære alt ferieudstyret i – vigtigere end mærke, størrelse og antal rum. 

En vandrerygsæk bør være et velovervejet køb, hvor der er taget højde for din egen pasform og styrke, så du ikke risikere langvarige rygproblemer.

En god vandrerygsæk sørger for at størstedelen af vægten fra dine medbragte genstande lægges på lænden og på hoftebæltet (hvilket er særligt vigtig for kvinder)

Ved at lægge vægten disse steder, spares ryggen for unødvendig belastning, og en del af bærearbejdet overtages af hoftemusklerne og de større muskelgrupper i benene: Klart at foretrække, frem for skuldrene der ikke kan bære megen vægt, førend de bliver overbelastede.

En tommelfingerregel når du tester en vandrerygsæks pasform, er at hoftebæltet skal gribe solidt om hoften, skulderstropperne skal følge ryg og skuldre tæt – og vigtigst af alt, brystremmen bør hvile midt på brystet. 

Hviler dette spænde over eller under brystkassen, passer rygsækkens længde ikke til din højde.

Så slå koldt vand i blodet, og giv dig selv tid til at finde rygsækken der passer bedst: Du vil takke dig selv senere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *