Få øjnene op for vandområderne i naturen

pp15

Vi elsker naturen her på denne blog, det er der ingen tvivl om. Der er dog mange, der primært tænker grønne skove, når de forestiller sig den danske natur. Det betyder, at de smukke vandområder, vi har i Danmark, til tider bliver glemt.

Der er en masse ting, du kan lave i og omring de danske søer, bække, strande. Vi har samlet nogle af vores yndlingsaktiviteter herunder, så du kan blive inspireret til at komme ud i det blå.

sejlbåd

Tag på fisketur ved fersk- og saltvand

Det er en virkelig fredfyldt oplevelse at tage på fisketur. Med fiskelinen i vandet er der ro omkring dig. Dette er nødvendigt for ikke at skræmme fiskene væk, og imens kan du lytte til de naturlige lyde ved vandet. Der er altså her plads til at glemme hverdagens stress og jag. Det er en aktivitet, som er hyggelig alene, med en kammerat eller med familien. Det kan nemlig knytte bånd, og børn kan lære noget om naturen, hvis de er med ude for at fiske. Du kan både fiske i søer eller fra en båd i havet.

Husk fisketegn eller find en privat ”put and take” sø. Find også en god lommekniv til dine udendørs eventyr. Det er godt at have en på sig, hvis nu linen skulle sidde fast. Generelt er det en rigtig god idé altid at have en lommekniv på sig, når man bevæger sig ud i naturen.

Tag en romantisk tur i kano

En anden virkelig hyggelig aktivitet på vandet er en tur i kano. Det er enormt romantisk, og det kan derfor være en idé, som dig og din partner kan give jer til. I får hinanden på tomandshånd, og I kan snakke om alt mellem himmel og jord, hvor ingen kan høre jer. Der er tid til, at I kan lære hinanden bedre at kende. Du kan leje en kano flere steder i Danmark, og hvis I medbringer en lille picnickurv, så er frokosten med vandudsigt også sikret.

Find en udendørs vand-hobby, der passer til dig

Det kan også være, at du har brug for en aktivitet, der kan blive en ny hobby. Det er både forfriskende og sjovt med en mere fast aktivitet. Ud over fiskeri findes der også mange andre muligheder på vandet.

Nogle af de mest populære vand-hobbyer er:

  • Surfing: Lær at surfe på bølgerne, særligt godt er det at surfe langs vestkysten.
  • Vinterbadning: Oplev det kolde gys, som virkelig sætter gang i blodomløbet.
  • Havkajak: Drop romaskinen i fitnesscenteret. Sejl med havkajak i det fri i stedet.
  • Dykning: Kom under havoverfladen, og oplev dyre- og plantelivet i vandet.
  • Kitesurfing: Danmark er et blæsende sted, så du kan helt sikkert få fart på, når du kitesurfer.
  • Saml sten på stranden: Det er altså en virkelig hyggelig hobby, som hele familien kan være med på. I kan endda male på dem, når I kommer hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *