Få en ny hæk ualmindeligt hurtigt ved hjælp af en færdighæk

pp15

Er man lige flyttet ind i et nybyggeri, kender man sikkert til, hvor lidt privatliv man ender op med at have i sin have i de første mange år, givet hvor nye ens træer og hæk er. Det kan tage adskillige år, før de når en tilfredsstillende længde, og af den grund kan det være en fordel at springe denne venteperiode over ved hjælp af en i forvejen færdig hæk. Alternativt kan det være, at man har et ældre hus med en mangelfuld hæk, hvad enten den er ujævn, har huller eller decideret er syg. Også her kan det være en fordel at benytte sig af en færdighæk. Hvordan vælger man en færdighæk, og hvordan planter man den?

 Person der trimmer hæk

Hvilken færdighæk bør man købe?

Valget af færdighæk afhænger i høj grad af, hvilke præferencer man har. Skal den blot være en grøn baggrund, vil det være en god idé blot at købe en bestående af bøg, men hvis den gerne skulle skille sig ud ved at have dekoration i form af blomster eller frugter, kan man i stedet vælge en af hvidtjørn. Ydermere må man få afgjort med sig selv om den skal være en ensformig ligusterhæk eller en mere naturlig hæk med vild vækst. Hvilken, man vælger, afhænger også i høj grad om, den skal passe til husets generelle stil, eller om den skal tilføje et nyt element. I det hele taget afhænger den rette hæk af ens præferencer.

Vandekande

Hvordan planter man en færdighæk?

Færdighække kan som regel plantes allerede samme dag, som den bliver leveret. Faktisk bør den plantes inden for 48 timer af leveringen. Før den ankommer, kan man med fordel grave pladsen til hækken ud. Hvis jorden er frossen, bør man løsne den ned til 1 meters dybde. Noget man kan bemærke ved færdighækken er, at den er trimmet på to af sine sider, mens den vokser frit på de to andre. Plant hækken således, at dens trimmede sider vender ud af, mens de vildtvoksende sider vender ind mod de andre planter i hækken. Ydermere skal der være sådan cirka 2,5 til 3 meter mellem hver af hækplanterne. Skulle det være tilfældet, at jorden er hård og næringsfattig, er det en god idé at tilsætte noget spagnum til din egen muldjord for dernæst at blande den. Når hækken endelig er blevet plantet, er det nødvendigt at vande den efter at have dækket den til med ca. en tredjedel af jorden, før resten smides på. Dog hvis det er vinter, er det ikke nødvendigt at vande hækken. Vær opmærksom på at færdighækken ikke er kunstig og derfor jævnt har behov for at blive vandet og beskåret nøjagtigt ligesom de hække, man planter fra bunden. De har typisk været under vækst i ca. 5 år, før du bestiller den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *