6 vilde naturoplevelser for den eventyrlystne

pp15

Er du ikke helt til de klassiske charterrejser eller badeferierne, hvor du skal ligge stille og læse en bog? Skal der helst action på drengen, og må det gerne være på kanten til det ekstreme og vanvittige. Så læs videre her for 6 enestående og vanvittigt vilde oplevelser, som langt de fleste aldrig vil komme afsted på. Mange af nedenstående destinationer ligger langt væk, ligesom du som udgangspunkt skal forberede dig grundigt inden afrejse og pakke en helt særlig baggage. Du skal derfor regne med, at du har brug for penge for at kunne komme afsted. 

Den allervarmeste

Tag til Dallol i Etiopien, der har den ultimativt højeste gennemsnitstemperatur på jorden – på et beboet sted vel at mærke. Temperaturen når gennemsnitlige 34,6 grader, og det skyldes henholdsvis placeringen i forhold til ækvator, og at området er fyldt med aktive vulkaner. 

Sne

Den allerkoldeste

For at få den diametrale modsætning til Dallol, skal du tage til Oymyakon i Rusland. De laveste temperaturer når her helt ned på 67,7 grader, og den gennemsnitlige temperatur om vinteren ligger under 50 grader. Det kræver lidt mere end det sædvanlige skiundertøj at holde varmen her.

Den allerfarligste

Skal du virkelig have flossede nerver, skal du tage til El Caminito Del Rey i Spanien. Det er en 3 kilometer lang gangbro, der er spændt fast til en række stejle vægge i Malaga. Gangbroen har været lukket i over 10 år, men blev genåbnet i 2015. Der er 100 meter ned til floden, der bruser under dig, og mange steder har du kun et rækværk at holde fat i.

Den allertørreste

Ikke overraskende skal du ud i ørkenen for at finde de tørreste spots. Og det allertørreste i hele verden ligger i Atacamaørkenen i Chile. NASA sammenligner denne jorden i denne ørken med den jord, der findes på Mars. Desuden bærer ørkenen rekorden for længste periode uden regn – knap 15 år blev det til.

Den allervådeste

Overraskende nok ligger verdens vådeste sted i Indien – det er ellers et sted, vi normalt betragter som værende solrigt og lyst. Men landsbyen Mawsynram er kendt for at være det mest regnfulde sted i hele verden, hvor der gennemsnitligt falder 1186 centimeter regn om året.

Den uhyggeligste

Hvis du tror på spøgelser og genfærd – men ikke er bange for dem – så skal du tage til Frankrig. På Château de Brissac i Maine-et-Loire siger man, at spøgelset ”Den grønne dame” hjemsøger stedet. Der er tale om et fantastisk smukt og stort slot fra det 11. århundrede, og det betragtes simpelthen som værende det mest hjemsøgte sted i verden. Slottets ejere tilbyder både overnatning for de modige og guidede ture rundt på slottet og i området – hvis du altså tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *