Hvor må man flyve med en drone?

pp15

Du har anskaffet dig en drone, og nu skal du bare ud og flyve med den. Men hvor må man overhovedet flyve med en drone? Det er godt, at du spørger, for det er faktisk rigtig vigtigt, at man overholder reglerne, når man flyver med sin drone, da det ellers kan være til fare for mange mennesker.

Derfor gennemgår vi nedenfor reglerne for hvor man må flyve med en drone, så du kan blive klogere reglerne, inden du kaster dig ud i den første flyvetur.

Anskaf et dronetegn

Hvis du ønsker at flyve med en drone, der vejer mere end 250 gram, så er det lovpligtigt at tage et dronetegn. Det er både gratis og relativ nemt, da du blot skal kunne bestå en teoriprøve med 12 spørgsmål. Prøven kan tages via internettet hos Trafikstyrelsen, og dronetegnet modtages pr. e-mail kort tid efter.

Når du har taget et dronetegn, må du flyve en drone uden for byer.

Flyv ikke højere end 100 meter

En drone må ikke flyve højere end 100 meter uden særlig tilladelse fra Trafikstyrelsen. Møder du forhindringer, der er højere end 100 meter, må du dog godt flyve over disse med op til 25 meter over deres højde.

drone i naturen

Er du i nærheden af en flyveplads, må de 100 meter ikke overstiges.

Undgå no-drone zoner

Der er en række områder, hvor det ikke er tilladt at flyve med drone. Disse områder kaldes no-drone zoner, og nogle dronefabrikanter indbygger disse zoner i deres droner, så dronen automatisk vender om, hvis den kommer i nærheden af en no-drone zone.

Disse zoner bliver naturligvis løbende opdateret, og du bør derfor regelmæssigt holde øje med, hvor du må flyve og, hvor du ikke må flyve med din drone. Ved at hente app’en Droneluftrum til din telefon, har du hele tiden et opdateret kort over no-drone zoner i Danmark.

Disse zoner, hvor flyvning ikke er tilladt, tæller for eksempel omkring lufthavne, militærbaser, flyvepladser og mere.

Bliv endnu klogere på droner

Hvis du ikke har en drone endnu, eller bare vil vide mere om moderne droner, så er der et hav af droneforhandlere og drone guides på internettet.

Overvejer du at købe en drone, kan der være fint med lidt gode råd og tips til privatøkonomien. Med en masse nyheder om økonomi og meget mere, kan du for alvor blive klog på alt, hvad du behøver at vide om din økonomi inden du køber din næste drone.

natur-drone

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *