3 genveje til det søde liv, det gode arbejdsliv og det optimale helbred

pp15

Du kan betragte ovenstående 3 punkter som benene i en trebenet taburet – en slags livets taburet, om du vil. De tre ben er for de fleste alfa og omega for et gennemgående dejligt liv – nogle prioriterer det ene punkt foran det andet, hvor andre vægter alle tre led lige højt. Du kan ikke altid selv styre, om alle tre ben fungerer optimalt, og livet er fuld af udfordringer, som skal håndteres undervejs. Selvom f.eks. det gode arbejdsliv ikke er der, kan du sagtens balancere i tilværelsen, hvis blot du stadig har styr på dit helbred og din hjemmefront.

Er der derimod 2 ben (eller 3), der ikke fungerer, vil du føle det markant, og dit liv er ikke længere i balance. Det er derfor vigtigt at optimere sine vilkår, så du har den nemmeste vej til det søde liv, det gode arbejdsliv og det optimale helbred.

Arbejde

Det søde liv

Det søde liv er i virkeligheden en samlebetegnelse for din hjemmefront – din bolig, din familie og din base. Det søde liv opstår langt nemmere, når din base er i orden. Når basen er rolig, er du rolig – men du kan ikke altid selv styre din base. Den består nemlig typisk af dit hjem og din familie. Og selvom du som udgangspunkt godt kan styre dit hjem, så kan det være svært at styre mennesker. Og din base vil derfor uundgåeligt møde udsving fra tid til anden – og det er helt okay.

Der er flere måder at gøre basen og tilværelsen sødere på. Drik et glas vin med din elskede på en hverdagsaften. Inviter hinanden ud på skøre dates, hvor I bare er jer to. Book en dase-ferie med ungerne sydpå, hvor I bare skal slappe af. Alle kneb gælder, når det handler om at holde ro på basen.

De gode arbejdsliv

Du bruger en meget stor del af dit liv på dit arbejde, og derfor er det vigtigt, at du er glad for det, du laver. Det giver tryghed at vide, at man laver noget, man er dygtig til, og som får blodet til at bruse på den gode måde dagligt. Men en del af trygheden ligger også i det økonomiske aspekt. Dit arbejdsliv giver dig penge, så du kan betale dine regninger og opretholde din base. Og derfor er det særdeles stressende, når arbejdslivet ikke fungerer – eller hvis det slet ikke er til stede. 

Er du selvstændig, kender du helt sikkert til det økonomiske pres og den usikkerhed, der kan være forbundet med at drive sin egen virksomhed. En måde at sikre, at du rent faktisk får penge ind hver måned, er ved at foretage seo-optimering af din hjemmeside, så din virksomhed altid placerer sig øverst i googlesøgningen. Det er en nem adgang til kunder, og her kan du sikre dig en smule ro i maven ved at være helt opdateret på seo-fronten.

Helbred

Det optimale helbred

Hvis der er noget, vi slet ikke kan styre, så er det nok vores helbred. Og dog. For vi kan gøre mange gode ting, der i et vist omfang har en indflydelse på helbredet på både den korte og den lange bane. Det vigtigste at have fokus på er at leve sundt og undgå stress. Stress er blevet en folkesygdom, fordi alle har travlt med at præstere i ekstrem grad – og i en sådan grad, at de bliver syge af det. Her kan du under alle omstændigheder selv sætte ind og sørge for at give dig selv nogle grænser og rammer, som du ikke overskrider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *