Oplev Danmarks natur-seværdigheder

pp15

Danmark får nogle gang hug for at være både flad og kedelig, når det kommer til naturen – men det kunne ikke være mere forkert. Det er sådan set korrekt, at Danmark er et relativt fladt land, og her er bestemt ikke mange bjerge eller bakker. Men det betyder på ingen måde, at den danske natur er kedelig. 

Tag på tur ud i det ganske danske land, mens du falder i ét med naturen. Tag minimum en måned ud af kalenderen for komme godt rundt i landet – få tips til destinationer i denne artikel.

Vilde formationer

Danmark har en rå og vil natur, og vi er omringet af vand. Det betyder også, at vandet har lavet nogle vilde formationer og former på vores smukke land, som er værd at lægge mærke til. 

Tag ned til Møns Klint og betragt de uendelige hvide klipper, der rejser sig højt over havoverfladen. 

Eller tag op til Skagen og gå ud til Grenen, hvor du kan se Skagerak og Kattegat mødes i vilde sammenstød.

Er du til lange vandreture, så drag ud i Mols Bjerge og lad dig forføre af vild natur, uendelige marker og bjerge og en helt fantastisk udsigt. 

Eller sejl ud på Silkeborg Søerne, læg til kaj i en åbning ind til skoven og gå en lang tur i én af Danmarks smukkeste skove.

Kyst

Bornholm

Bornholm er Danmarks lille perle midt i Østersøen. Med sine historiske og hyggelige gamle byer som Gudhjem og Svaneke, Paradisbakkerne og Dueodde med sit fine, fine sand, er Bornholm helt uden tvivl et besøg værd. Du kan få alt, hvad hjertet begærer her, hvad end du er til natur, historie, arkitektur eller rendyrket dansk hygge. 

Den mest fantastiske naturoplevelse får du blandt andet ved Helligdomsklipperne, hvor du både kan gå 60 meter ind i klippevæggen og klatre op af den. Du kan også tage ud til Opalsøen og nyde en af Danmarks absolut smukkeste udsigter.

Vadehavet

Syd- og Vestjyllands utrolige landskab ud til Nordsøen – her bor sæler, og området er karakteristisk ved nogle helt særlige tidevandsforhold. Der ligger en række små-øer ved kysterne – de er alle smukke oplevelser, men pas på! Du skal være helt sikker på, hvornår tidevandet skifter. Derfor kan det også være en fordel at få denne oplevelse på traktor – så kan du også prøve at ”køre” på vandet.

Skov

Hvornår skal du tage afsted 

Danmark er charmerende hele året, men det er ikke nogen hemmelighed, at det danske land nok er lettest tilgængelig i foråret og om sommeren. Og det er også her, det er smukkest.

Det er ikke helt billigt at tage en måned ud af kalenderen midt om sommeren, hvor højsæsonen buldrer afsted, og priserne peaker. Lån penge hurtigt online, så du kan komme hurtigere afsted uden at skulle tænke på økonomien, mens du er på farten. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *