Hvordan man kan øge et spædbarns udvikling og sansning ude i naturen?

pp15

I dagens Danmark er vi blev meget mere opmærksomme på, hvordan man på en god måde bedst kan hjælpe ens barns udvikling på vej. Der findes rigtig mange forskellige måder, hvorpå man kan gøre dette. Det er både individuelt for hvert barn, men også hver familie, hvilke metoder der er de bedste for dem, og hvilke der er realistiske. 

Derudover er det også forskellige måder, man skal aktiverer sit barn på, alt efter barnets alder. I det følgende vil der blive nævnt en af de mange veje, man kan vælge at gå. 

farverige kugler i vand

Dit barn vil opleve mange fordele ved at lege i et boldbassin udenfor i haven

Op til at et barn bliver 5 år, så er der mange der er glade for at gøre brug af boldbassiner. Et boldbassin er faktisk lige, som navnet indikerer, nemlig et mindre bassin, som er fyldt op med bløde kugler eller bolde. Barnet kan så ligge på disse kugler og med tiden, jo ældre det bliver, vil barnet også kunne lege mere og mere med boldene. 

Selvom barnet primært ligger stille ovenpå boldene, så vil fornemmelsen af dem være med til at stimulere sanserne hos barnet. Hvilket er rigtig godt for dets udvikling. Sanserne vil fortsat blive stimuleret, i takt med at barnet bliver i stand til at røre eller gribe om en enkelt bold. Når barnet så senere bliver ældre og knækker koden med hensyn til at holde og kaste med boldene, vil barnets motorik bliver udviklet. 

Nogle gange oplever forældre, at deres børns motorik hurtigere blive udviklet, når de har leget i et boldbassin. 

boldbassin

Boldbassiner kan også være pæne at se på  

Måske tænker du så nu på, hvorhenne man kan finde sådanne boldbassiner. Skal man tage hen på et bibliotek, er det en plads på en særlig vuggestue, eller hvordan finder man dem? Men faktisk behøver du slet ikke at skulle begive dig ud på længere tur, hver gang du vil lege med dit barn i et boldbassin, for du kan nemt købe dig et boldbassin, som du kan have stående derhjemme og rykkes ud i haven, når vejret er til det. 

Med et boldbassin får du ikke bare et godt og sjovt stykke legetøj, som oven i købet også er gavnligt for dit barns udvikling. Nej, du får faktisk også et æstetisk smukt bassin. For det er de færreste, der ønsker en stor klods fyldt med kugler i grimme farver, som så kan stå og fylde midt i stuen derhjemme. 

Men er bassinet derimod lavet i nogle materialer, som giver et blødt udtryk, og fyldt med kugler i flotte afdæmpede farver, så er det pludselig noget nemmere at inkorporerer det i hjemmets indretning. Hvilket gør, at det ikke kun er dens positive indvirkning på barnet udvikling, der taler for, at man købet det. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *