Bliv en aktiv senior i naturen eller lad naturen komme til dig

pp15

Som man bliver ældre, bliver musklerne trættere og svagere, og leddene bliver svagere. Som alt det sker, kan det godt ende med at blive rigtig svært at svinge sig op af sofaen of være aktiv. Man kan jo ikke det samme, som man kunne for bare et år siden, så hvorfor skulle man overhovedet gøre sig ulejligheden.? Der er imidlertid rigtig mange gode grunde til at gøre sig lige netop den ulejlighed, og det er der heldigvis også flere og flere seniorer, der har bemærket. Det er blevet lidt af en trend at være aktiv i seniorårene, og hvis du eller din bedstemor skal med på det tog, kan det faktisk lede til et både sjovere, bedre og sundere liv fysisk såvel som mentalt.

mand med stok

Kom i aktive fællesskaber

Det kan dog afgjort være svært at komme i gang med den aktive livsstil. Det kan det såmænd for alle mennesker i alle aldersgrupper, men selvfølgelig især hvis man er seniorer og ikke rigtig føler sig hjemme i den verden. Derfor kan man med fordel blive en del af et hold jævnaldrende, der er aktive sammen, og som støtter hinanden i det. Der findes for eksempel gymnastikhold og svømmehold for pensionister, ligesom der er mange der selv laver klubber, der for eksempel tager på vandreture sammen. På den måde bliver den aktive livsstil heller ikke kun med den fysiske sundhed for øje. Det handler mindst lige så meget om at opretholde venskaber og at danne nye, hvilket sport også er oplagt til.

Brug hjælpemidler

Selv hvis du lider af andet eller mere en bare stive led og trætte muskler, kan du sagtens blive ved med at være aktiv. Så kræver det bare en anelse mere. Heldigvis findes der i dag et væld af fysiske hjælpemidler, der kan hjælpe seniorer, der lider af gigt eller svindende kræfter med at blive ved med at bevæge sig. Et hjælpemiddel som kombinerer velfærdsteknologi og aktivitet er BikeAround Screen. Med dette apparat får man mulighed for at cykle indendørs men føle sig som en del af naturen.

ældre på cykel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *