4 naturvidundere som du bare bør opleve

pp15

Den danske natur er fantastisk, det er der ingen tvivl om. Med alt fra klitheder til bøgeskove så er der uden tvivl masser af naturoplevelser, som man kan nyde herhjemme i Danmark. Men hvis man søger uden for landets grænser, så åbner hele verden sig, som også tilbyder nogle helt vidunderlige naturoplevelse. 

Læs med herunder og find inspiration til hvilke 4 naturvidundere du bør besøge. Hvis du mangler de finansielle midler til at tage ud at rejse, så kan du læse om mulighederne med et privatlån uden sikkerhed.

1. Fly Geyser i USA 

Denne gejser ligger i staten Nevada i USA, og den er faktisk menneskeskabt. I 1960’erne foretog man nemlig en række boringer i området, hvor man altså ramte en naturlig mineralvandskilde, hvilket skabte denne gejser. Det er et smukt syn, som man bestemt bør opleve, hvis man slår et smut forbi denne stat.

2. Plitvice Lakes i Kroatien 

Plitvice søerne ligger i den geografisk største nationalpark i Kroatien, som enhver naturelsker bare må besøge. Det specielle ved disse søer er, at de er inddelt på en række niveauer, sådan at det næsten ligner en form for trappe af søer, som deles af smukke vandfald. Der er i alt 16 søer, som man kan opleve ved at følge nogle stier eller fra en båd. 

Sø

3. Zangye Danxia i Kina 

I Danxia-regionen i Kina findes nogle utroligt smukke og farverige sandstensformationer. Disse formationer er del af en bjergkæde, som har fået tilnavnet ”Rainbow Mountains” – altså regnbue bjerge. Flere mennesker har ligeledes også kaldt disse farverige formationer for at være verdens farvepalette, hvilket er en smuk beskrivelse af dette naturvidunder.  

Disse bjerge bliver man næsten nødt til at opleve i virkeligheden, men flybilletterne til Kina er desværre ikke helt billige. Hvis du bare må afsted, så lån penge online.

4. Derweze-krateret i Turkmenistan  

Derweze-krateret er endnu et naturoplevelse, som til dels er menneskeskabt. Dette hul i jorden – som så kærligt har fået tilnavnet ”Porten til helvede” – opstod i 1970’erne under en boring efter gas. Her kollapsede jorden simpelthen pga. boringerne, og geologer bestemte derfor, at de ville afbrænde gassen, da de regnede med, at det hurtigt ville blive afbrændt. I dag – over 40 år senere – brænder gasserne stadig, hvilket er et helt fantastisk syn. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *